ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

(hatályos 2020. május 1-től)

Kruz Bike Company kft (továbbiakban: Eladó) az általa tervezett és épített, Kruzbike márkanév alatt futó kerékpárokat forgalmazza. Jelen dokumentum tartalmazza Eladó mint szolgáltató által üzemeltetett www.kruzbike.com weboldal (továbbiakban: Weboldal) és webáruház (továbbiakban: Webáruház) használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket, valamint az ezeken keresztül történő értékesítés során Kruz Bike Company kft  és a vásárlók közötti jogviszony részleteit.

A Weboldalon történő megrendelés Eladó és a vásárló (továbbiakban: Vásárló) között szerződés köttetik. A létrejött szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül amely nem aláírt írásbeli szerződésként archiválásra kerül, utólag visszakereshető és megtekinthető. Webáruház csak nagykorúakkal köt szerződést, kiskorúak megrendelése esetén a szerződés érvénytelen lesz.

 1. Legfontosabb cégadatok

Cégnév: Kruz Bike Company kft 

Székhely: 1149 Budapest Kövér Lajos u. 54 A. 1/2.

Adószám: 27957668-2-42

 1. A termékek

Eladó egyedi tervezésű és kézi előállítású kerékpárokat és kiegészítőket készít és forgalmaz. Eladó Weboldalon a mindenkori elérhető készletnek megfelelő termékeket tünteti fel. A forgalmazott termékekről Eladó igyekszik minél részletesebb leírást adni, a termékek valódiságát jó minőségű fotókkal visszaadni, azonban kisebb színeltérések, méretbeli arány eltérések, kisebb mintaeltérések előfordulhatnak, melyekért felelősséget Eladó nem vállal. 

 1. Regisztráció

Weboldal tartalmának minden része elérhető bárki számára, aki a Weboldalra látogat, a tartalmak megtekintéséhez tehát nincs szükség regisztrációra. Webáruházban való vásárlásnak nem feltétele az érvényes regisztráció, csak ajánlott, mivel megkönnyíti a későbbi vásárlások menetét. A regisztráció egyszerű és gyors, és csak azokat az adatokat kell hozzá Vásárlónak kötelezően megadni, amelyek Eladó számára feltétlenül szükségesek a megrendelés teljesítéséhez.

A regisztráció a következő módon tehető meg: Weboldalon található www.kruzbike.com oldalon, a felnyíló adatlapot értelemszerűen kitöltve,

A regisztráció során a következő adatok megadása kötelező:

 • Vezetéknév
 • Keresztnév
 • E-mail cím
 • Jelszó
 • Lakcím

A regisztráció során tévesen, hiányosan vagy hibásan megadott adatokból eredő bárminemű kárért (pl. kétszeri postázás költsége), vagy az ebből adódó késedelmes szállításért a felelősség kizárólag Vásárlót terheli. A regisztrációval Vásárló vállalja, hogy a regisztrációhoz szükséges adatait szükség szerint frissíti, hogy azok időszerűek és a valóságnak megfelelőek legyenek. Amennyiben a Vásárló elfelejtette / elvesztette a regisztrációkor megadott jelszavát, azt az Elfelejtett jelszó funkció igénybevételével módosíthatja. A megadott adatokat Eladó bizalmasan, az adatkezelési jogszabályokat betartva és célhoz kötötten kezeli, harmadik fél számára nem adja ki.

A regisztráció feltétele az ÁSZF elfogadása.

Vásárló jogosult a regisztráció törlését kérni a info@kruzbike.com e-mail címre történő üzenet küldésével. Ezt követően, ha Vásárló a későbbiekben újra szeretne rendelni a Weboldalról, új regisztrációra van szükség.

 1. A vásárlás menete

A kínálatból böngészve egy kattintással Kosarába tudja helyezni a kiválasztott termékeket. Érdemes betenni mindent, ami megtetszik – ez még nem kötelez vásárlásra, viszont így böngészés közben nem kell visszakeresgélni a termékeket. A vásárlás véglegesítése előtt bármi törölhető a Kosárból. A termékek oldalán a képek mellett megtalálható minden fontos információ, a leírás és a termék ára.

A termék Kosárba helyezését követően, a „Vásárolok tovább” gombra kattintva lehet tovább válogatni a termékek között, vagy, a „Kosarad megtekintése” gombra kattintva, megkezdhető a megrendelés véglegesítése. Ehhez a lépésnél a Vásárló eldöntheti, hogy „Vendégként vásárol, vagy regisztrál. A már korábban regisztrált Vásárlónak pedig jelszavával belépnie.  

A szállítás módja:

Hivatalos partnerünk a kerékpár elkészültét követő 2-4 munkanapon belül Magyarország területén bárhova kiszállítja a megrendelt kerékpárokat háztól-házig. A kiszállítás költsége bruttó 13.000 HUF, amelyet a kerékpár megrendelésekor tudsz igényelni.

A fizetés módja:

Bankkártyával OTP SimplePay rendszeren keresztül vagy készpénzzel vagy Cofidis áruhitelt is igénybe vehet.

A fizetési mód kiválasztása után következik a vásárlás jóváhagyása. Ebben a lépésben Vásárló egy összegző adatlapon ellenőrizheti a kiválasztott termékeket, azok darabszámát, a fizetendő végösszeget, valamint a szállítási költséget. Vásárló itt újra ellenőrizheti a rendszer által tárolt elérhetőségeit, ezeket kiegészítheti vagy megváltoztathatja. Ha Vásárló mindent rendben talált a megrendelésével, a Megrendelés feladása gombra kattintva küldheti el.

A megrendelés elküldésével Vásárló fizetési kötelezettséget vállal a megrendelt termékekért. A fizetési kötelezettség ki nem egyenlítése szankciókat vonhat maga után.  A vásárlás folyamata közben felmerülő technikai problémákért Eladó felelősséget nem vállal.

Az elküldött megrendelés megérkezését Weboldal automatikus üzenettel igazolja vissza. Az automatikus visszaigazoló e-mail megérkezésével érvényes szerződés jön létre a távollevő Eladó és Vásárló között, amely szerződésben szereplő termékek és árak módosítása utólag már nem lehetséges.

Amennyiben a visszaigazoló üzenet 24 órán belül nem érkezne meg, Vásárlónak érdemes telefonon vagy e-mailben jeleznie ezt, hiszen a visszaigazolás hiányát okozhatja egy rosszul megadott e-mailcím, Vásárló postafiókjához tartozó tárhely telítettsége vagy akár rendszerhiba is.

 1. Árak

A Weboldalon megadott termékárak bruttó árak, amelyek 27% áfát tartalmaznak, de nem tartalmazzák a szállítási (postázási) költséget. A postaköltség megállapításakor a mindenkori hatályban lévő postai díjszabás az útmutató.

5.1. Kedvezmények

Eladó bizonyos időszakonként meghatározott százalékú kedvezményre jogosító kuponokat bocsát ki, amelyek a Webshopban való vásárláskor vehetők igénybe. A kedvezmény kupon tartalmazza a jelszót, amellyel a kedvezmény igénybe vehető, a kedvezmény mértékét százalékban vagy annak forintban meghatározott pontos összegét és a kedvezmény felhasználhatóságának határidejét.

Ha Vásárló a kedvezmény kuponban meghatározott határidőn belül vásárol a Webáruházban jelen ÁSzF rendelkezései szerint, és a megjegyzés rovatba beírja a hivatkozott jelszót, akkor a vásárlás végösszegéből érvényesíteni tudja a kuponban meghatározott kedvezményt, és a csökkentett vételáron veheti meg a terméket. Ebben az esetben a szerződés a felek között ezen a csökkentett vételáron jön létre.

 1. Fizetés

A Weboldalon keresztül elküldött megrendelést visszaigazoló automatikus e-mail jelzi, amely az OTP SimplePay rendszeren való fizetás után kerül kiküldésre autómatikusan.

6.1. Előre utalás

Eladó utaláshoz szükséges adatai a következők:

Számlaszám: 12011409 - 01729859 - 00100006

Számlatulajdonos: Kruz Bike Company Kft

Számlavezető bank neve: Raiffeisen Bank

Banki átutalás esetén a csomag csak akkor kerül postázásra, ha az összeg beérkezett Eladó bankszámlaszámára. Postai szállítás esetén a postaköltségeket Vásárlónak a megrendeléskor előre kell kifizetnie.

6.2. Személyes átvétel

Nyitvvatartási időben a termék Eladó telephelyén személyesen átvehető. Ebben az esetben értelemszerűen szállítási díj nem kerül felszámításra.

 1. Szállítás

Hivatalos partnerünk két munkanapon belül Magyarország területén bárhova kiszállítja a megrendelt kerékpárokat háztól-házig. A kiszállítás költsége bruttó 5.000 HUF, amelyet a kerékpár megrendelésekor lehet igényelni.

 

 1. Elállási jog

Amennyiben Vásárló átvétel után úgy dönt, hogy mégsem kéri a terméket, az erre vonatkozó kormányrendelet szerint lehetősége van 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Vásárló elállási szándékát postai úton (ajánlott levélben) közölheti Eladóval. Írásban történő elállás esetén Eladó a levél átvétel napját figyelembe véve számítja az elállási határidő dátumát.

Elállás esetén a termék visszaszolgáltatási kötelezettsége Vásárlót terheli. Vásárló köteles a terméket sérülésmentességet biztosító csomagolásban, ajánlott küldeményben, a számlával együtt visszaküldeni Eladó részére. A visszaküldés költségeit Vásárló viseli. 

Eladó kötelezi magát a Vásárló által kifizetett összeg (a termék ára a szállítási költség nélkül) haladéktalan, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül való visszatérítésére. Eladó jogosult a termék nem rendeltetésszerű használatából okozott kárért visszatérítést követelni Vásárlótól. (Használt, piszkos külső gumik)

Vásárló nem élhet elállási jogával abban az esetben, ha kifejezetten az ő kérésre készült, egyedi termékről van szó.

 1. Jótállás

Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa készített termékek a lehető legmagasabb színvonalon és vásárlói teljes megelégedésére készüljenek, illetve hogy a Weboldalon szereplő tájékoztató adatok a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen mégis fellépő hibákért a távollevők közötti kereskedésre vonatkozó jogszabályok és rendelkezések az irányadók. Hibás termék esetében Eladó kötelezi magát annak 8 napon belüli cseréjére.

A termékek készítésében felhasznált alapanyagok figyelembe vételével nem tekinthetők garanciális hibának a következők: a fémek természetes oxidációjából eredő sötétedés, textilek elpiszkolódása vagy nem megfelelő használatból illetve tárolásból eredő elhasználódása. Defekt. Vásárló nem rendeltetésszerű használatából vagy rongálásából eredő hibák esetén Eladó nem kötelezhető se cseretermékre, se pénzbeli visszatérítésre.

 1. Panaszügyintézés

Weboldal működésével, a megrendelési és szállítási folyamatokkal, illetve a termékekkel kapcsolatban felmerülő panasz esetén Vásárló az alábbi elérhetőségeken léphet kapcsolatba eladóval:

– levélben: 1076 Budapest Sajó utca 2.

– e-mailben: info@kruzbike.com

 1. Adatvédelem

Eladó a Vásárló által a regisztrációk illetve megrendelés során megadott adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, amelyek a termék kézbesítéséhez szükségesek.

 1. Szerzői jog

Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. A Weboldalon megjelenített termékek és közzétett fotók és tartalmak Eladó szellemi tulajdonát képezik. Weboldal tartalmának vagy egyes részeinek merevlemezre, ssd-re, usb-re vagy sd kártyára mentése vagy kinyomtatása személyes, nem kereskedelmi célból engedélyezett.

A saját felhasználáson túli felhasználás (amilyen pl. az adatbázisban való tárolás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal) kizárólag Eladó írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

 1. Hírlevél

Eladó a gazdasági reklámtörvénynek megfelelően hírlevelet csak akkor küld, ha ahhoz a címzett előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult. Vásárló a www.kruzbike.com oldalon elektronikus formában tehet hozzájáruló nyilatkozatot. A feliratkozás alapján Eladó visszavonásig kezeli a hírlevélre feliratkozott adatait. A hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevét és minden egyéb személyes adatát Eladó a nyilvántartásból haladéktalanul törli, és részére hírlevelet a továbbiakban nem küld.

 1. Egyéb rendelkezések

Eladó bármikor jogosult jelen ÁSzF egyoldalú módosítására azzal, hogy a módosításról rövid felhívás formájában Weboldalon tájékoztatja a Vevőket. A módosítást követően a Webshop Vevő általi használata az ÁSZF módosításának elfogadását jelenti.

Jelen ÁszF-ben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) sz. Kormányrendelet szabályai az irányadóak.

Kosár

Announce discount codes, free shipping etc